Blog

Veridion anunță câștigătorii primei ediții a competiției Hacking Big Numbers dedicate tehnologiei de inteligență artificială, business data

By: Cosmin - 13 July 2023

13.07.2023, București

Veridion anunță realizarea excepțională a echipei AIsite, marea câștigătoare a primei ediții a hackathonului Hacking Big Numbers, care a avut un total de premii acordate de 13000 de euro. După trei zile intense de codare, în mijlocul unei competiții acerbe cu alți 50 de participanți talentați, împărțiți în 14 echipe, echipa AIsite a reușit să se distingă prin soluția Web Pilot – o soluție complet automată pentru modernizarea site-urilor învechite de pe internet.


Echipa care a obținut atât premiul cel mare, cât și bounty-ul pentru Website Generation Challenge, în valoare totală de 7.500 de euro, este alcătuită din Brînză Ana-Maria, Speianu Dana, Vadim Ciobanu, Ion Moșnoi și Vasile Rotaru, toți din Chișinău.


De remarcat este faptul că acești tineri talentați au participat la competiție împreună cu alți membri din cadrul organizației IA în Acțiune, o comunitate dedicată tehnologiei AI din Republica Moldova, condusă de Dragomir Catariu, demonstrând cât de fructuoasă poate fi colaborarea transfrontalieră în domeniul tehnologiei.


Echipa a utilizat extensa bază de date Veridion pentru a dezvolta un website impresionant pentru o companie. Au examinat în profunzime serviciile și ofertele specifice ale companiei, utilizând aceste informații ca ghid pentru o revizuire completă a designului website-ului. Cu ajutorul modelelor de limbaj avansate, au creat o secțiune principală dinamică, personalizată cu titluri, sloganuri și apeluri la acțiune adaptate identității unice a companiei, toate bazate pe conținutul relevat din datele Veridion. Astfel, utilizând tehnici avansate de recuperare semantică, au identificat cei mai importanți cinci competitori ai companiei, ceea ce i-a ajutat să se diferențieze în piață.


În etapa finală, au aplicat o altă etapă de modele de limbaj extinse pentru a genera descrieri unice care să evidențieze compania în comparație cu concurența. Acest proces a rezultat în crearea unui conținut mai potrivit, inclusiv secțiuni personalizate de întrebări frecvente și cuvinte cheie. Utilizarea inovatoare a datelor Veridion și a modelelor de limbaj extinse a condus la crearea unui website vizual atractiv și bogat în conținut, transformând eficient prezența online a companiei prin intermediul datelor Veridion.


Pentru URL Classification Challenge, propus de Netopia Payments, echipa DipMaind a reușit să se evidențieze și să câștige bounty-ul în valoare de 1.000 de euro. Această echipă s-a remarcat prin dezvoltarea unui model de clasificare avansat, care poate atribui cu acuratețe probabilități fiecărui URL în funcție de Merchant Category Code (MCC) corespunzător.


Pentru Online Merchant Sales Forecasting Challenge, propus de Netopia Payments, echipa câștigătoare, ForMare, a obținut meritat bounty-ul în valoare de 1.000 de euro. Această echipă a dezvoltat un model de previziune robust, care poate prezice cu precizie numărul de tranzacții procesate de comercianții online în viitor,  utilizând un set de date ce conținea înregistrări anonime ale tranzacțiilor online realizate cu carduri de credit.


Pentru Logo Generation Challenge, propus de Veridion, echipa Cercetașii a câștigat meritat bounty-ul de 1.500 de euro. Această echipă a dezvoltat un model AI inovator, capabil să genereze logo-uri unice și atrăgătoare vizual, folosind datele companiei. Utilizând tehnici de învățare automată, Cercetașii au analizat valorile, industria și identitatea brandului pentru a crea logo-uri distincte.


Pentru Create an Industry Mapping Challenge, propus de Veridion, cu un bounty în valoare de 1.500 de euro, echipa câștigătoare a fost Palmo Mavericks. Această echipă a dezvoltat un instrument inovator care generează o hartă a industriei bazată pe numele sau website-ul unei companii, oferind o vizualizare a ecosistemului acesteia, inclusiv a concurenților, furnizorilor, clienților și investitorilor.


Tot echipa Palmo Mavericks a câștigat și Five-Word Company Description Challenge, propus de Veridion, cu un bounty în valoare de 500 de euro. Ei au dezvoltat un model AI inovator, bazat pe prelucrarea limbajului natural și analiza datelor companiei, pentru generarea de descrieri precise și concise de cinci cuvinte pentru companii.


“Hacking Big Numbers Hackathon a fost o experiență de neuitat și sunt impresionat de nivelul de angajare și de ingeniozitatea participanților. Nu doar că s-au ridicat la înălțimea provocărilor, ci au depășit toate așteptările, aducând soluții inovatoare în diverse domenii de activitate. Pentru ediția viitoare, avem planuri și mai mari: vom aduce mai mulți parteneri care să aducă provocări noi și seturi de date, vom mări recompensele și vom oferi consultanță de la experți în învățarea automată și inteligența artificială – vom avea și toată echipa de ML din Veridion prezentă, hands-on, cu echipele. Așadar, pregătiți-vă pentru un val de provocări, inovații și oportunități de networking. Suntem încântați să vă invităm să rămâneți conectați și să fiți parte din această experiență unică!” – a declarat Cosmin Pîrvu, Startup Program Manager la Veridion.


De altfel, cei care doresc să fie la curent cu următoarele ediții, se pot înscrie la newsletter-ul dedicat Hacking Big Numbers: https://tinyurl.com/HackingBigNumbers-newsletter


Hacking Big Numbers adus împreună o comunitate de inovatori și pionieri tehnologici, oferindu-le o platformă pentru a-și demonstra abilitățile și a împărtăși idei. Participanții au fost inspirați să găsească soluții la provocările reale din industrie și să aducă inovația într-un mod practic și eficient.


Felicitări tuturor echipelor participante pentru contribuția lor impresionantă la Hacking Big Numbers Hackathon. Acestea au demonstrat talent, perseverență și pasiune pentru tehnologie, consolidându-și astfel poziția în comunitatea tehnologică și reafirmând importanța soluțiilor inovatoare în lumea modernă a afacerilor.